24-04-05

Los Gemakticos in extremis voorbij Beverly Pils

Los Gemakticos heeft zijn tweede zege op rij behaald, dankzij een zwaar bevochte 6-5 overwinning tegen de sympathieke LZV-Cup eersteklasser Beverly Pils. Het zag er lange tijd barslecht uit voor Gemakticos ,maar in een uitstekende tweede helft,waarin bij vlagen uitstekende combinaties op de vloer werden gelegd, kon men de zege alsnog binnenhalen.
 
Voor het eerst speelde Gemakticos in zaal De Mol,en dat was niet het enige debuut van de avond. Wegens andere verplichtingen kon Yannick Van Gompel er immers niet bij zijn. Hij werd in de selectie vervangen door nieuweling Joris. Daarnaast maakte ook Koen zijn entree in de A-selectie, een ruw talent dat in de kleedkamers werd opgemerkt door Coach Nollet. Met twee nieuwe spelers was het dan ook even zoeken naar de posities,ondanks de tactische richtlijnen van Nollet.
 
Beverly Pils had dan ook het beste van het spel in de openingsfase,met een sterk spelende nummer 20 die uitstekend de ruimtes benutte. Al snel kwam Pils 1-0 voor. Gemakticos probeerde snel langszij te komen,maar liep tot tweemaal toe op een dodelijke counter. Bij deze twee doelpunten ging Pieter Nollet niet vrijuit.  Gemakticos herstelde het evenwicht in de wedstrijd,maar kon vanvoor te weinig forceren. Koen was steeds een dankbaar aanspeelpunt ,maar had telkens te weinig afspeelmogelijkheden. Er kwamen enkele kansjes, maar telkens werd te zwak besloten om de nochtans onzekere keeper van Pils te verontrusten. Pils kreeg op zijn beurt ook enkele goede mogelijkheden, maar net als vorige wedstrijd acteerde keeper Weckx op hoog niveau : dankzij enkele fraaie reflexen bleef de schade bij de rust beperkt tot 3-0.
 
In de tweede helft kregen de niet-zo talrijk opgekomen supporters een heel ander spelbeeld te zien : bij Pils leek het vet van de snoep en Gemakticos slaagde er eindelijk in om dreigend te zijn in de gevarenzone. De bal ging goed rond en de mogelijkheden stapelden zich op.  Pils kon de druk niet afhouden en Gemakticos kwam in een mum van tijd terug tot 3-3. Het merkwaardigste doelpunt zorgde voor de 4-3 : Nollet's in de schoen gemonteerde ijzeren Brico-staafje zorgde ervoor dat zijn puntertje haarfijn in het dak van het doel belande. Pils kwam wel weer dreigender voor de dag ,maar Joris en Hans liep alle gaten dicht en Wouter Merckx was - zij het in een iets minder beganadigde dag - nog steeds uitermatige nuttig voor de ploeg. Zijn razendsnelle rushes vielen ook in de smaak van bezoekende scouts.  Nog meer dan in de eerste helft zorgde doelman Weckx met enkele briljante tussenkomsten ervoor dat Gemakticos op voorsprong bleef.
 
Het werd nog spannend op het eind, maar uiteindelijk maakte Maurits Vande Reyde met een simpele,doch technisch verfijnde intikker aan alle twjfel een eind : Gemakticos won met 6-5. Nieuwkomers Koen en Joris bewezen deze match zeker nuttige aanvullingen te zijn op de huidige kern. Wanneer ook coach Nollet erin slaagt om zijn tactische visie over te brengen op de groep , wacht Gemakticos een gouden toekomst.
 
Selectie : Maurits,Pieter,Joris,Wouter,Koen,Sam,Hans
Goals : Pieter,Joris,Koen,Hans,Maurits
Toeschouwers : een bomma van de andere ploeg die ook wat voor ons supporterde,waarvoor dank


15:49 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

was je erbij? meneer van de pers, het was 8-6 !!! voor de rest: een juweeltje van een artikel, doe zo voort!

Gepost door: Pieter | 24-04-05

Seg trainerke zoude nie beter complimentjes geven over het stoere nieuwe logo ipv op details zitten vitten? of ik zal de volgende keer is wat dieper ingaan op uw fatale missers tijdens de wedstrijd =p

Gepost door: Uw scout | 24-04-05

rustig voorzitter/organisator logo is idd heel mooi! ik ben trainer van mn mannen en ik kom op voor de 8-6. ook al was da met langere matchtijd. je zult me moeten volgen, samen moeten we zorgen voor een gouden toekomst. de 2aanvallers-2verdedigers viel alvast heel erg in de smaak van de supporters/aandeelhouders en minder in die van de tegenstanders. Met 2 overwinningen op 3 (de openingsmatch was wennen) heb ik toch iets voor te leggen. grtz Pieré Noulinho

Gepost door: Pieter | 24-04-05

Aan : de heer Nollet Beste heer Nollet,

Het bestuur wenst u mee te delen dat uw prestaties in de afgelopen maanden als toereikend worden beschouwt. Toch zijn wij van mening dat de zes op negen tegen relatief zwakke tegenstanders niet tot te euforische uitlatingen mogen leiden. De volgende match tegen Den Uitlaat zien wij in dat opzicht als een betere maatstaf. Gelieve u dan ook enkel bezig te houden met de dingen die u aanbelangen zijnde het veldwerk,en u voor de rest niet in te laten met spelersbeleid en andere strik bestuurlijke verantwoordelijkheden.

Met vriendelijke groet,

De voorzitter

Gepost door: De voorzitter | 24-04-05

veel taken als coach verwacht ik steeds mijn mening te mogen meedelen. enkel zo kan los gemakticos naar de top toegroeien. trouwens, wat is het verschil tussen jouw job met de chique naam, en die van een secretaresse (dingen vastleggen en nadien verslag schrijven)? toch kijk ik op naar je, je doet het fantastisch. maar bemoei je niet té veel met mijn werk. elk zijn ding, en samen naar de top. vg, Noulinho

Gepost door: Pieter | 24-04-05

complimentjes Efkes danken voor dat schoon verslag, een ruw talent ontdekt in de kleedkamers... hoeveel had gij op toen dit verslag geschreven werd??? Toch bedankt..

Gepost door: Koen | 09-05-05

De commentaren zijn gesloten.