28-04-05

Gemakticos voldoet niet aan licentievoorwaarden

* Los Gemakticos is op het matje geroepen door de voetbalbond. Bondsvoorzitter Jan Peeters liet weten dat Gemakticos een geldboete plus vier wedstrijden zonder publiek boven het hoofd hangt indien men in de nabije toekomst niet over een eigen bal beschikt. Voorzitter Vande Reyde stelde de verontruste fans gerust door te zeggen dat er reeds een investeringsplan op tafel ligt om aan deze voorwaarde te voldoen. In concreto zal elke speler van Los Gemakticos gevraagd worden € 7 loon af te dragen ,zodoende dat hun geliefkoosde ploeg alsnog een licentie binnenhaald. De spelers werden reeds op de hoogte gebracht van Vande Reyde's reddingsplan.
 
* Uw scout nam alvast de tijd om de komende tegenstander onder te loep te nemen. Op http://www.student.kuleuven.ac.be/~m0119150/mijneersteweb... bleek uit de westrijdverslagen en de op het forum aangebode tactische informatie al snel dat dit geen hapklare brok word. Coach Nollet heeft mijn rapport ontvangen en zal op basis daarvan een tacktiek bedenken die voor de derde overwinning op rij moet zorgen.
 
 

23:44 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-04-05

Teletekst pagina 511

* Yannick Van Gompel liet weten aan trainer Nollet weer deel te willen uitmaken van de kern. Na zijn selectie weigering van afgelopen donderdag betuigde Van Gompel via e-mail zijn spijt en uitte zijn bewondering voor de prestatie tegen Beverly Pils.  De excuses werden door Nollet aanvaard. 
 
* Na de korte woordenwisseling op de officiëele clubwebsite van gisteren, delen bestuur en trainer mee weer op één lijn te zitten. Geruchten dat de voorzitter reeds gesprekken aanknoopte met Jos Daerden worden dan ook ten stelligste ontkent.
 
* Wegens economika-verkiezingen volgende week zal de wedstrijd  tegen Den Uitlaat niet doorgaan. Een wereldrecord kussengevecht neemt alle ordetroepen in beslag, waardoor burgemeester Tobback de veiligheid rond de sporthal niet meer kan waarborgen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.  

23:00 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-04-05

Los Gemakticos in extremis voorbij Beverly Pils

Los Gemakticos heeft zijn tweede zege op rij behaald, dankzij een zwaar bevochte 6-5 overwinning tegen de sympathieke LZV-Cup eersteklasser Beverly Pils. Het zag er lange tijd barslecht uit voor Gemakticos ,maar in een uitstekende tweede helft,waarin bij vlagen uitstekende combinaties op de vloer werden gelegd, kon men de zege alsnog binnenhalen.
 
Voor het eerst speelde Gemakticos in zaal De Mol,en dat was niet het enige debuut van de avond. Wegens andere verplichtingen kon Yannick Van Gompel er immers niet bij zijn. Hij werd in de selectie vervangen door nieuweling Joris. Daarnaast maakte ook Koen zijn entree in de A-selectie, een ruw talent dat in de kleedkamers werd opgemerkt door Coach Nollet. Met twee nieuwe spelers was het dan ook even zoeken naar de posities,ondanks de tactische richtlijnen van Nollet.
 
Beverly Pils had dan ook het beste van het spel in de openingsfase,met een sterk spelende nummer 20 die uitstekend de ruimtes benutte. Al snel kwam Pils 1-0 voor. Gemakticos probeerde snel langszij te komen,maar liep tot tweemaal toe op een dodelijke counter. Bij deze twee doelpunten ging Pieter Nollet niet vrijuit.  Gemakticos herstelde het evenwicht in de wedstrijd,maar kon vanvoor te weinig forceren. Koen was steeds een dankbaar aanspeelpunt ,maar had telkens te weinig afspeelmogelijkheden. Er kwamen enkele kansjes, maar telkens werd te zwak besloten om de nochtans onzekere keeper van Pils te verontrusten. Pils kreeg op zijn beurt ook enkele goede mogelijkheden, maar net als vorige wedstrijd acteerde keeper Weckx op hoog niveau : dankzij enkele fraaie reflexen bleef de schade bij de rust beperkt tot 3-0.
 
In de tweede helft kregen de niet-zo talrijk opgekomen supporters een heel ander spelbeeld te zien : bij Pils leek het vet van de snoep en Gemakticos slaagde er eindelijk in om dreigend te zijn in de gevarenzone. De bal ging goed rond en de mogelijkheden stapelden zich op.  Pils kon de druk niet afhouden en Gemakticos kwam in een mum van tijd terug tot 3-3. Het merkwaardigste doelpunt zorgde voor de 4-3 : Nollet's in de schoen gemonteerde ijzeren Brico-staafje zorgde ervoor dat zijn puntertje haarfijn in het dak van het doel belande. Pils kwam wel weer dreigender voor de dag ,maar Joris en Hans liep alle gaten dicht en Wouter Merckx was - zij het in een iets minder beganadigde dag - nog steeds uitermatige nuttig voor de ploeg. Zijn razendsnelle rushes vielen ook in de smaak van bezoekende scouts.  Nog meer dan in de eerste helft zorgde doelman Weckx met enkele briljante tussenkomsten ervoor dat Gemakticos op voorsprong bleef.
 
Het werd nog spannend op het eind, maar uiteindelijk maakte Maurits Vande Reyde met een simpele,doch technisch verfijnde intikker aan alle twjfel een eind : Gemakticos won met 6-5. Nieuwkomers Koen en Joris bewezen deze match zeker nuttige aanvullingen te zijn op de huidige kern. Wanneer ook coach Nollet erin slaagt om zijn tactische visie over te brengen op de groep , wacht Gemakticos een gouden toekomst.
 
Selectie : Maurits,Pieter,Joris,Wouter,Koen,Sam,Hans
Goals : Pieter,Joris,Koen,Hans,Maurits
Toeschouwers : een bomma van de andere ploeg die ook wat voor ons supporterde,waarvoor dank


15:49 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |