09-05-05

Interview met coach Nollet

Los Gemakticos bereidt zich in alle stilte voor op de wedstrijd tegen Bueno Vista van morgenavond. Trainer Nollet beschikt over een bijna geheel fitte kern. Enkel Vande Reyde heeft last van een griepje, en start mogelijk op de bank. Yannick Van Gompel komt daarentegen weer in actie na zijn afwezigheid tegen Bevery Pills. Geen reden tot klagen dus voor de trainer.
 
 Pieter Nollet :  Inderdaad,het is altijd fijn om over een volledige kern te beschikken. Maar voetbal blijft onvoorspelbaar . We moeten een gezonde dosis geloof in eigen kunnen hebben,zonder onze tegenstander te onderschatten.
 
De terugkeer van Van Gompel zorgde niet meteen voor onrust binnen de groep. Toch zou het verbazen mocht hij meteen in de basis beginnen.
 
Nollet (kort) : Een Yannick in goede doen kan altijd iets bijdragen . Een type Mendoza al was die op de wedstrijddag meestal wel aanwezig. (grijnst - gsm rinkelt,Nollet neemt ongegeneerd op.)
 
Vande Reyde daarentegen heeft dan weer last van griep en heeft amper getraind deze week. Komt de opbouw van achteren hierdoor niet in gevaar?
 
Nollet (een kwartier later) : Zoals we in de laatste match zagen, is Maurits een sleutelspeler in het team. Toch gaan we niet afwijken van onze 1-2-2 opstelling mocht hij alsnog uitvallen. Met Hans en Wouter hebben we nog twee goede alternatieven om op zijn positie te spelen.
 
Het keepersprobleem lijkt wél van de baan. Zie je Sam Weckx nog uit het doel verdwijnen?
 
Zeg nooit nooit in het voetbal, maar Sam heeft bewezen er te staan en de maturiteit te bezitten om een heel seizoen mee te draaien. Zowel qua look als reflexen kan hij de vergelijking met  groten als Runje moeiteloos doorstaan. Let maar op : dit wordt een topper.
 
Tot slot : de aanvallers zijn uitzonderlijk productief de laatste matchen. Zie je nog progressie mogelijk vooraan?
 
De aanvallers deden het inderdaad niet slecht, maar toch zie ik zeker ruimte voor verbetering. Niet vergeten dat de meeste goals uit de tweede lijn kwamen. Mijn motto blijft : zonder een soliede verdediging,geen productieve aanval.  Daarom werken we dagelijks om de automatismen erin te krijgen. Hopelijk krijgt het publiek die morgenavond al op de vloer te zien.
 

21:33 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Pers Nu begrijp ik wat ze bedoelen met 'de pers heeft macht'. Het meeste klopt wel, soms zijn er kleine verdraaiingen..

Gepost door: Coach Nollet | 09-05-05

Sam Ik wil even opmerken dat sam als supporter van STVV niet graag vergeleken zal worden met de keeper van Standard al is de vergelijking qua talent natuurlijk een opsteker.

Gepost door: Koen | 09-05-05

De commentaren zijn gesloten.