11-05-05

Beuna Vista makkelijk langszij mak Gemakticos

Buena Vista FC heeft gisterenavond in sportzaal De Mol geen spaander heel gelaten van Los Gemakticos. Met een perfecte organisatie en zwierig combinatievoetbal wonnen ze verdient met 10-5. Een zwalpend Gemakticos trachte nog aan te klampen, maar ging in de tweede helft finaal tegen het canvas. Na twee overwinningen op rij staan Nollet en de zijnen weer met hun voetjes op de grond.
 
Maurits Vande Reyde leek lange tijd onzeker, maar kon dankzij een inspuiting toch aan de aftrap verschijnen. Doelman Weckx daarentegen haakte in extremis af wegens ziekte, waardoor Nollet al meteen met zijn manschappen moest schuiven. Pieter nam plaats in het doel, Yannick loste hem af. Een fel begin van beide ploegen,dat resulteerde in veel middenveldspel en weinig uitgespeelde kansen. Toch werd het al snel duidelijk dat Buena Vista van een ander kaliber was dan de vorige tegenstanders.
 
Gaandeweg kregen "de mannen" het betere van het spel, wat hen ook de openingstreffer opleverde. Binnen de minuut stonden de bordjes echter terug in evenwicht, na een mooie individueele actie van Pieter. Maar Buena Vista schakelde een versnelling hoger en legde enkele fraaie combinaties op de vloer. Stofzuiger Hans deed wat hij kon, maar zonder Joris ontbrak het aan organisatie in de defensie. Deze werd enkele keren simpel uit verband gespeeld en Buena Vista prikte er nog twee binnen voor de rust.
 
Wat in de tweede helft volgde ,was hoogstwaarschijnlijk het slechtse wat Gemakticos ooit gebracht heeft. Ondanks de individueele klasse die zeker aanwezig is, is de coach er nog altijd niet geslaagd om een goede organisatie op poten te zetten. Geen snelheid in het spel,nooit geen vrijlopende man, een zeef van een verdediging...de supporters zagen het allemaal met lede ogen aan. De schaarse lichtpunten kunnen enkel en alleen gezocht worden in individueele acties van ondere andere Koen. Voor de rest werd elke aanval simpel in de kiem gesmoord, kwamen er quasi geen schoten uit de tweede lijn en stond de verdediging keer op keer tegen een overmacht aanvallers.
 
Buena Vista moest niet eens op volle kracht spelen om uit te lopen. Met dodelijk efficiente acties crëerden ze vele doelrijpe kansen. De 10-5 eindstand was dan ook niets overdreven. Een bittere pil voor Los Gemakticos, dat zijn progressie van de laatste wedstrijden gestuit zag. Hopelijk herpakken ze zich in de laatste wedstrijd van het seizoen. Anders dreigen potentieele sponsors afgeschrikt te worden. Gemakticos,dat al een tijdje met financieele problemen kampt en gisteren zelfs moeite had om de zaal te betalen, wacht nog een lange weg alvorens ze de hoge ambities van hun voorzitter kunnen waarmaken.
 
 
 Selectie : Hans,Maurits,Pieter,Wouter,Koen,Yannick
Goals : Pieter,Koen,Yannick,Wouter(2x)
Toeschouwers : waren bij ons in gedachten.

 19:56 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Spelerscommentaar Na iedere match overloop ik graag eens alle spelers van de ploeg. Op een zo objectief mogelijk wijze bespreek ik wat goed was en/of beter kon:

Yannick: moest er in het begin nog wa inkomen. Nadien offerde hij zich op om in de goal te staan (onder druk van e voorzitter na zijn recente afwezigheid). Gebruikte alles wat hij heeft om de bal uit zn doel te houden. Kwam soms te laat uit maar keepte overigens erg sterk. Uit de enkele speelminuten op het einde scoorde hij overigens fraai. ( 6,5)

Maurits: Na zijn wonderbaarlijke match tegen beverly pils passeerde hij deze keer minder vaak zijn directe tegenstander. Het griepje zal er wel wat voor tussen gezeten hebben, want hij bezit toch heel wat potentieel. (6,5)

Hans: Verdedigend heel sterk. Kwam vaak voor een overmacht van aanvallers te staan waardoor er heel wat goals vielen. Heel secuur, beste verdediger. Volgende keer, als dat dan mogelijk is, vraag ik wel wat meer infiltratie om zo ook eens een goaltje mee te pikken. (7)

Koen: de motor van onze ploeg sputterde wat in vergelijking met de vorige match. Zijn technische surplus konden we heel goed gebruiken en zorgde voor heel wat 'wows' vanuit ons supportersvak. Mooie toekomst. (7)

Pieter: Heel goed keepend, nog beter inkomend als voetballer, maar viel nadien toch wat tegen. De passes waren niet zuiver genoeg en ook hij kon niks doen aan de sterke aanval van de tegenstanders. Een voldoende. (6,5)

Wouter: beloofde zich te herpakken na de tegenvallende prestatie tegen beverly pils. Hield woord en was de beste man van onze ploeg. Scoorde en liet scoren. Doe zo voort. (8)

De ploeg: 4 op 10

Gepost door: Coach Nollet | 12-05-05

. proficiat wouter

Gepost door: Maurits | 12-05-05

bloesjes warempel, ik sta zelfs in het verslag! wat ik wilde zeggen, jullie zochten toch bloesjes he? blijkbaar is het weer actie in het laatste nieuws, moet je zegeltjes sparen en van die dingen, en dan krijg je een uitrusting, is mss een optie...

Gepost door: joris | 12-05-05

truitjes mja, lijkt me wel wat hoor! btw, joris komt onze ploeg versterken. we zijn nu met 8, wat toch ideaal is. na een gesprek met de voorzitter werd afgesproken om nog één keer aan te treden dit seizoen. vanaf volgend seizoen spelen we mogelijks één keer per week.

Gepost door: Coach | 12-05-05

Statistieken Eventjes op wijzen dat er in de statistieken een paar foutjes staan, om te beginnen sta ik op 1 doelpunt terwijl ik elke match 1 keer gescoord heb en 1 + 1 = 2. ten tweede, zoals de statistieken er nu staan hebben we 11 goals voor en 15 tegen, maar in onze topschuttersstand, als je de scores van iedereen optelt staan we op 13 (en das zonder mijn 2de goal geteld), de schrijvende pers zou best eens een leske statistiek mogen volgen. Groeten Koen, de sputterende motor :)

Gepost door: Koen | 13-05-05

goals Dat is doordat we vorige match pas meetelden tot 6-5 en niet tot 8-6. We zouden beter 8-6 nemen, want niemand weet wie die twee goals in blessuretijd maakte...

Gepost door: Coach | 13-05-05

Beste coach dan kan ik het natuurlijk wel begrijpen, maar zet aub mn totaal wel op 2.

Gepost door: Koen | 13-05-05

hmz ja der klopt percies iets niet aan.
maar de stand tegen pills blijft op 6-5. Ik denk dat gij één van die goalen daarna hebt gescoord,of het moet geweest zijn dat Pieter of Joris er één minder hadden in reguliere speeltijd. soit,ik zal er één bijvoegen bij u. de rest blijft ongewijzigd en vanaf nu tellen we tegoei.
trouwens,als er iemand zich geroepen voelt om de statistieken pagina te onderhouden mag da altijd. ik ga is beginnen delegeren.

Gepost door: Maurits | 14-05-05

goals beste medespelers
met lichte trots kan ik u vertellen dat één van de laatste goals toen van mij was, namelijk de voorlaatste!
Hoe heerlijk zou het zijn mijn doelpuntensaldo te zien stijgen van 1 naar 2 (en verdubbeling, hoera hoera)
Doch, de statistieken bijhouden lijkt me voor mij iets te veel van het goede... mijn geheugen is er niet meer zo op getraind!
adios
Ps: is er al een nieuwe wedstrijd in aantocht?

Gepost door: el aspirador | 16-05-05

tststs zoals ik al eens gezegd heb tegen jullie coach, ik heb een goal te veel denk ik...

Gepost door: joris | 16-05-05

volgende wedstrijd ik ben ook aant wachten op de volgende wedstrijd, en laten we dan ook eens discussiëren over wie nu hoeveel goals heeft gemaakt.

PS: ik zit (nog steeds) aan twee

Gepost door: Koen | 16-05-05

goals en match De volgende match zou donderdag om 16u30 zijn in de rijschool. De voorzitter liet me alvast weten om dan een team op het veld te hebben. Hans en Joris lijken niet te kunnen meedoen. Kan dit nog bevestigd worden? Dan wordt er met de voorzitter afgesproken en ronselen we evt spelers die niet tot de vaste kern behoren. (Tenzij deze heel wat beter blijken dan de afwezigen). En dan die goals. Als trainer wil ik erop hameren dat niemand afgerekend wordt op het aantal goals. Ik schrik er een beetje van hoe hier gevochten wordt voor een goaltje. We spelen als team en iedereen heeft zijn/haar taak. Hecht meer belang aan de individuele scores, dit zegt meer over iemands match. de coach

Gepost door: Coach | 17-05-05

KRANTENKOP: Los Gemakticos ontregeld door laksheid voorzitter? Aan voorzitter, coach en spelersgroep,

Aangezien de planning van de volgende wedstrijd van Los Gemakticos ongelukkig valt, niettegenstaande de gemaakte beloften van onze voorzitter, voel ik aan dat dit niet onbeantwoord kan blijven.

Ik wil even de volgende feiten in herinnering brengen.
1. Na de vorige wedstrijd wilden we opnieuw een speelmoment voor onze ploeg vastleggen. Aangezien zalen drukbezet zijn en menigen onder ons (ik voornamelijk) enkel/met voorkeur 's avonds kunnen voetballen, leek ons dit een goed idee.
2. Onze voorzitter wimpelde echter met de gevleugelde woorden "dat komt allemaal in orde, reken op mij, het is op mijn verantwoordelijkheid" onze smeekbedes af en zocht een andere zaal.

U begrijpt, beste medespelers, dat mijn verontwaardiging groot was toen ik vernam dat onze voorzitter, die in het verleden toch blijk gaf van deskundigheid, nu een zaal gereserveerd had om 16.30u, wat onder andere mij (en naar ik heb horen vertellen ook anderen waaronder Wouter en Joris) zal uitsluiten van een deelname aan het volgende spel.

Indien onze aller voorzitter als geheime doel voor ogen heeft ieder een gelijk aantal wedstrijden te laten meespelen, heeft hij met deze actie een zeer goede stap gezet richting zijn doel. Indien dit echter niet het geval is, wijt ik deze beslissing aan een zeker laksheid in het managemant van deze ploeg.

Met dit schrijven wens ik enkel de feiten in het licht te stellen en mijn verontwaardiging uit te drukken. Ik wil echter niet zover gaan om formeel een klacht neer te leggen of het aftreden te eisen van onze voorzitter. Deze heeft namelijk al verscheidene malen blijk gegeven van een groot organisatorisch talent, een doortastende houding op en naast het veld, en deugdelijkheid in het kiezen van tegenstanders, en tot nu toe, momenten waarop Los Gemakticos een match kan spelen.

Doch bij de huidige beslissing is hij even de pedalen verloren. Laten we dit beschouwen als verstrooidheid of tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid, zonder dat we daarbij het woord nalatigheid in de mond zouden moeten nemen.
Het zal meteen duidelijk zijn dat een tweede zulke beslissing zwaardere gevolgen zou kunnen hebben, beginnende met een gesprek met coach en spelersgroep. Dit is echter iets waarop ik zeker niet doel. Ik behoud het vertrouwen in onze voorzitter en wens hem nog vele heroische beslissingsdaden toe.

Hierbij wil ik ook mijn loyaliteit naar de gehele ploeg uitrukken en hen, ook zonder 'el aspirador', veel geluk toewensen bij het nakende duel.

Beste spelers, coach en geviseerde voorzitter,

gegroet

Gepost door: Hans | 17-05-05

overdrijvers ge gaat er allemaal veel te fel in op, maar int vervolg liefst ook later ja, als ik me serieus haast dan haal ik het wel. Waar is het eigenlijk ergens?

Gepost door: koen | 17-05-05

om te lachen e hey koen, das maar om te lachen he :-)

Gepost door: Coach | 17-05-05

match De match is afgelast. De voorzitter wijst erop dat we elkaar een volgende keer pas zien op de supportersdag. Hierover later meer. Bovendien sprak hij me toe en zei dat hij het 'geval Hans' zwaar betreurt maar dat het teambelang primeert op het individu. Salu

Gepost door: Coach | 17-05-05

De commentaren zijn gesloten.