20-05-05

Teletekst pagina 511

* Tijdens een oefenduel kregen enkele testspelers de kans om zich in de gunst van coach Nollet te spelen.  Ze werden echter allemaal doorgestuurd met een onvoldoende,alhoewel de doelvrouw van team Maurits zeker enkele tekenen  van talent toonde. Haar talrijke flaters werden haar helaas fataal.
 
* Opschudding tijdens de testwedstrijd was er toen Pieter en Maurits in de clinch gingen. Eerst was er een schijnbaar ongevaarlijke tackle van Maurits op Pieter,die achteraf beweerde bijna een open beenbreuk opgelopen te hebben. Daarna speelde Pieter na onsportief spel Maurits op de grond en weigerde hem overeind te helpen. De beide kemphanen legde het achteraf bij.
 
* Gemakticos heeft in zijn prille geschiedenis altijd met gewone witte t-shirts gespeeld. Deze mooie traditie - uniek in de wereld van het zaalvoetbal - kan echter volgend seizoen ophouden te bestaan. Het Laatste Nieuws zou naar verluidt de kledijsponsor van Gemakticos willen worden. Verscheidene supporters hebben reeds hun verontwaardiging geuit en plannen een betoging om dit te verhinderen. Voorzitter Vande Reyde lichte in een persconferentie één en andere toe : "We zijn er nog lang niet uit ofdat er al dan niet proffesioneele shirtjes komen volgend seizoen. Het behoort inderdaad tot de mogelijkheden ja,we moeten ons niet blindstaren op tradities en mee evoluren met de moderne zaalvoetbalwereld. Het zou ook helpen om incidenten zoals in de vorige wedstrijd (enkele spelers traden op in een zwart ipv wit t-shirt,waardoor ze onherkenbaar waren voor hun medespelers-nvdr) te vermijden. Toch zal eerst overleg gepleegd worden met de belangrijkste supportersorganen,voordat we een definitieve beslissing nemen".

01:19 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-05-05

Beuna Vista makkelijk langszij mak Gemakticos

Buena Vista FC heeft gisterenavond in sportzaal De Mol geen spaander heel gelaten van Los Gemakticos. Met een perfecte organisatie en zwierig combinatievoetbal wonnen ze verdient met 10-5. Een zwalpend Gemakticos trachte nog aan te klampen, maar ging in de tweede helft finaal tegen het canvas. Na twee overwinningen op rij staan Nollet en de zijnen weer met hun voetjes op de grond.
 
Maurits Vande Reyde leek lange tijd onzeker, maar kon dankzij een inspuiting toch aan de aftrap verschijnen. Doelman Weckx daarentegen haakte in extremis af wegens ziekte, waardoor Nollet al meteen met zijn manschappen moest schuiven. Pieter nam plaats in het doel, Yannick loste hem af. Een fel begin van beide ploegen,dat resulteerde in veel middenveldspel en weinig uitgespeelde kansen. Toch werd het al snel duidelijk dat Buena Vista van een ander kaliber was dan de vorige tegenstanders.
 
Gaandeweg kregen "de mannen" het betere van het spel, wat hen ook de openingstreffer opleverde. Binnen de minuut stonden de bordjes echter terug in evenwicht, na een mooie individueele actie van Pieter. Maar Buena Vista schakelde een versnelling hoger en legde enkele fraaie combinaties op de vloer. Stofzuiger Hans deed wat hij kon, maar zonder Joris ontbrak het aan organisatie in de defensie. Deze werd enkele keren simpel uit verband gespeeld en Buena Vista prikte er nog twee binnen voor de rust.
 
Wat in de tweede helft volgde ,was hoogstwaarschijnlijk het slechtse wat Gemakticos ooit gebracht heeft. Ondanks de individueele klasse die zeker aanwezig is, is de coach er nog altijd niet geslaagd om een goede organisatie op poten te zetten. Geen snelheid in het spel,nooit geen vrijlopende man, een zeef van een verdediging...de supporters zagen het allemaal met lede ogen aan. De schaarse lichtpunten kunnen enkel en alleen gezocht worden in individueele acties van ondere andere Koen. Voor de rest werd elke aanval simpel in de kiem gesmoord, kwamen er quasi geen schoten uit de tweede lijn en stond de verdediging keer op keer tegen een overmacht aanvallers.
 
Buena Vista moest niet eens op volle kracht spelen om uit te lopen. Met dodelijk efficiente acties crëerden ze vele doelrijpe kansen. De 10-5 eindstand was dan ook niets overdreven. Een bittere pil voor Los Gemakticos, dat zijn progressie van de laatste wedstrijden gestuit zag. Hopelijk herpakken ze zich in de laatste wedstrijd van het seizoen. Anders dreigen potentieele sponsors afgeschrikt te worden. Gemakticos,dat al een tijdje met financieele problemen kampt en gisteren zelfs moeite had om de zaal te betalen, wacht nog een lange weg alvorens ze de hoge ambities van hun voorzitter kunnen waarmaken.
 
 
 Selectie : Hans,Maurits,Pieter,Wouter,Koen,Yannick
Goals : Pieter,Koen,Yannick,Wouter(2x)
Toeschouwers : waren bij ons in gedachten.

 19:56 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

09-05-05

Interview met coach Nollet

Los Gemakticos bereidt zich in alle stilte voor op de wedstrijd tegen Bueno Vista van morgenavond. Trainer Nollet beschikt over een bijna geheel fitte kern. Enkel Vande Reyde heeft last van een griepje, en start mogelijk op de bank. Yannick Van Gompel komt daarentegen weer in actie na zijn afwezigheid tegen Bevery Pills. Geen reden tot klagen dus voor de trainer.
 
 Pieter Nollet :  Inderdaad,het is altijd fijn om over een volledige kern te beschikken. Maar voetbal blijft onvoorspelbaar . We moeten een gezonde dosis geloof in eigen kunnen hebben,zonder onze tegenstander te onderschatten.
 
De terugkeer van Van Gompel zorgde niet meteen voor onrust binnen de groep. Toch zou het verbazen mocht hij meteen in de basis beginnen.
 
Nollet (kort) : Een Yannick in goede doen kan altijd iets bijdragen . Een type Mendoza al was die op de wedstrijddag meestal wel aanwezig. (grijnst - gsm rinkelt,Nollet neemt ongegeneerd op.)
 
Vande Reyde daarentegen heeft dan weer last van griep en heeft amper getraind deze week. Komt de opbouw van achteren hierdoor niet in gevaar?
 
Nollet (een kwartier later) : Zoals we in de laatste match zagen, is Maurits een sleutelspeler in het team. Toch gaan we niet afwijken van onze 1-2-2 opstelling mocht hij alsnog uitvallen. Met Hans en Wouter hebben we nog twee goede alternatieven om op zijn positie te spelen.
 
Het keepersprobleem lijkt wél van de baan. Zie je Sam Weckx nog uit het doel verdwijnen?
 
Zeg nooit nooit in het voetbal, maar Sam heeft bewezen er te staan en de maturiteit te bezitten om een heel seizoen mee te draaien. Zowel qua look als reflexen kan hij de vergelijking met  groten als Runje moeiteloos doorstaan. Let maar op : dit wordt een topper.
 
Tot slot : de aanvallers zijn uitzonderlijk productief de laatste matchen. Zie je nog progressie mogelijk vooraan?
 
De aanvallers deden het inderdaad niet slecht, maar toch zie ik zeker ruimte voor verbetering. Niet vergeten dat de meeste goals uit de tweede lijn kwamen. Mijn motto blijft : zonder een soliede verdediging,geen productieve aanval.  Daarom werken we dagelijks om de automatismen erin te krijgen. Hopelijk krijgt het publiek die morgenavond al op de vloer te zien.
 

21:33 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-05

Teletekst pagina 499

Dat voetbalsterren het geld graag laten rollen is algemeen geweten,maar ook trainers kijken tegenwoordig niet op een euro meer of minder. Zo luisterde Gemakticos coach Nollet z'n vier-jarig samenzijn met vriendin Laura op met een grootst bed & breakfest spektakel in het tropische Brugge.
 
Voor deze gelegenheid huurde Nollet een kamer af met terras en tv. Volgens een hotelgast lieten ze 's morgens ook nog eens rijkelijk de sinaasappelsap vloeien. Kostprijs van dit alles : een slordige € 75 , zowat 75 keer het budget van z'n ploeg. 
 
Tevens werden Nollet en z'n partner ook gespot in het Brugse nachtleven. In het bezit van een fles schuimchampagne en een voetbal magazine geneerde Nollet er zich niet voor om de lokale foor te bezoeken.  Merkwaardig gezien de huidige financieele malaise binnen zijn club. 

18:32 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |