29-10-05

Voorbeschouwing Gemakticos-Vlierbeek

De openingswedstrijd van het nieuwe Gemakticos belooft een spannend treffen te worden. Met 3 punten uit hun laatste vijf wedstrijden lijkt Rode Ster Vlierbeek een hapklare brok,maar schijn bedriegt.
 
Trainer Nollet kan op een zo goed als volledige kern rekenen. Enkel Yannick Van Gompel viel op het laatste moment uit wegens herfstvakantieverplichtingen.  Maurits Vande Reyde ondervind nog lichte hinder na zijn fietsongeval van vorige maandag,maar zal met een inspuiting waarschijnlijk toch speelklaar raken.
 
Hun tegenstander,Rode Ster Vlierbeek,leeft heel wat minder sereen toe naar deze match. Hun competitiestart in 4e klasse A van het fros ging helemaal de mist in na een 3 op 15 en een doelpuntensaldo van -18.   Toch schuilt er heel wat talent in deze jeugdige groep en zal Gemakticos het niet simpel hebben met de opkomende flanken.
 
Het is tevens de vraag in hoeverre de aanhoudende strubbelingen tussen voorzitter en trainer hun impact gaan hebben op de spelersgroep. In een persconferentie eerder deze week legde voorzitter Vande Reyde nog een persstop op. Die werd enkele uren later al meteen genegeerd door trainer Nollet,die op de clubsite enkele lakende uitspraken deed aan het adres van Vande Reyde. Gelukkig gooide die laatste geen olie op het vuur zodat er hopelijk meer over het voetbal dan over het extra sportieve kan gesproken worden morgenavond.

15:41 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-10-05

Het nieuwe seizoen begint over twee weken!

*Na een lange zomerpauze zal de voetbalhonger van de alsmaar groeiende schare Gemakticos-supporters eindelijk gestild worden : over twee weken is het zover.  Op zondag 30 oktober spelen de Gemakticos sterren hun eerste wedstrijd voor een nu al bijna uitverkochte Sportschuur in Wilsele. Wie nog tickets wil bemachtigen zal er vlug moeten bij zijn. Enkel plaatsen op de bovenste zitbalk zijn nog beschikbaar op het Gemakticos secretariaat,kamer 2. Let op : tijdens de piekuren kan er een wachtrij staan vanaf de Jozef 2-straat tot aan de kerk nabij het CLT-gebouw. Rudy M. uit Maasmechelen was één van de vele wachtende in de rij : "Ik ben niet eens een Gemakticos fan" zei hij tegen onze reporter ter plaaste. "Ik kom hier kaartjes halen voor een vriend. Hij beloofde me te trakteren op een spaggethi daarvoor."
 
* Voorzitter Vande Reyde ziet het nieuwe seizoen alvast met veel vertrouwen tegenmoet. "We zijn er in geslaagd om de kern te behouden. Met enkele gerichte aankopen tijdens de winterstop zouden we erin moeten slagen om op een constanter niveau te presteren."  
Nog volgens de voorzitter zijn de financieele problemen van de club voorlopig van de baan. "Ik heb hier inderdaad een extra bijdrage voor moeten doen. Maar ok,ik verdien goed mijn brood en een jacht in Monaco intresseert me niet. Dan doe ik liever mijn geld op aan de voetbal"  Of Vande Reyde's nieuw marktonderzoeksbedrijf dit jaar de truitjes van Gemakticos zal sieren blijft nog onduidelijk. "We zijn bijna de enige club die nog zonder sponsering speelt. Deze traditie willen we graag verder zetten,maar zeg nooit nooit" klonk het ietwat geheimzinnig.
 
* Trainer Nollet deelt het enthousiasme van zijn voorzitter,maar waarschuwt voor overdreven optimisme. "Vallen er geblesseerden,dan komen we in de problemen. Ik had graag nog enkele gerichte versterkingen gezien. Daarvoor heb ik trouwens ook enkele gesprekken gevoerd. Maar met de huidige kern heb ik zeker niet te klagen"
 
* Ook al zijn de financieele problemen nu van de baan,toch wachten nog enkele spelers op een groot deel van hun loon. Daarom gingen enkele spelers zelfs bijklussen in de zomer. Zo ging keeper Sam Weckx werken in de fruitpluk. "Achja,tussen al die illegalen zocht ik nog naar talentjes om onze verdediging te verstekken maar ze bleken toch niet voldoende kwaliteiten te bezitten. Voor het overige amuseerde ik mij wel. Op de fruitkar gooiden ze de appelen naar mij toe en kon ik mijn kwaliteiten op hoge ballen nog verbeteren" melde hij aan ROB-TV.

01:11 Gepost door Uw scout | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |